Krajská agrární komora Ústeckého kraje
KRAJSKÁ AGRÁRNÍ KOMORAÚsteckého kraje

Regionální potravina Ústeckého kraje - výzva k podávání přihlášek v roce 2022

V letošním roce se koná již 13. ročník soutěže o značku "Regionální potravina Ústeckého kraje 2022".
Cílem soutěže je podpořit poptávku po kvalitních českých regionálních potravinách, přesvědčit spotřebitele, že u potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita...

čerstvost a původ; propagovat potravináře v Ústeckém kraji při všech příležitostech jako např. na výstavě Zahrada Čech, farmářských trzích, slavnostech, jarmarcích a dalších akcích v Ústeckém kraji.

Dovolujeme si Vás tímto způsobem oslovit a pozvat Vás do této soutěže, která se v Ústeckém kraji koná již 13. rokem.

Soutěžit se bude v těchto kategoriích:

1) Masné výroby tepelně opracované (uzené maso, šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobása, uzené koleno, paštika apod.).

2) Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy (fermentované a tepelně opracované výrobky – poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobása, sušená šunka apod.).

3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).

4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).

5) Pekařské výrobky včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).

6) Cukrářské výrobky včetně cukrovinek.

7) Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné; např. piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).

8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.).

9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

V příloze přikládáme „Metodiku“ k této soutěži a uvádíme důležité termíny:

Přijímání přihlášek do soutěže: do 9. 5. 2022 poštou doporučeně, osobně – Okresní agrární komora Most, Dělnická 33, 434 01 Most – Velebudice, nebo e-mailem: regionalnipotravina@komoramost.cz, datovou schránkou: h2dafb8.

Je nutné, aby přihlášky byly vyplněny na aktuálních formulářích s platností na rok 2022.

Do jedné kategorie je možné přihlásit maximálně 5 výrobků od stejného výrobce.

K přihláškám je nutné dodat:

  • výpis z Obchodního nebo Živnostenského rejstříku, nebo výpis z Evidence zemědělského podnikatele ne starší 3 měsíců
  • fotodokumentaci u nebaleného výrobku
  • srozumitelná a čitelná etiketa všech velikostí obalů nebo srozumitelný a čitelný náhled všech velikostí obalů

 

  1. Termín hodnotitelské komise – 17. 5. 2022 od 10:00 hodin na Zahradě Čech v Litoměřicích v modrém salónku v pavilonu „A“

Navážení výrobků:

Výrobky přivezte na výstaviště Zahrada Čech v Litoměřicích, popř. dle telefonické dohody v těchto termínech:

  • 16. 5. 2022 od 9,00 do 15,00 hod. – nekazící se výrobky
  • 17. 5. 2022 od 7,00 do 9,00 hod. – rychle se kazící potraviny

a to v přiměřeném množství (min. 2 ks) s ohledem na počet členů komise (max. 8 členná) a následné posouzení výrobků, kde budou potraviny ihned uloženy dle pravidel pro jejich skladování.

Přijetím výrobků pro hodnocení je pověřena Radomíra Plachá (OAK Most) - tel. 602 741 110.

Hodnotitelská komise je nezávislá, jmenovaná ministrem zemědělství.

  1. Slavnostní vyhlášení a předání ocenění vítězným výrobcům proběhne v 1. den výstavy Zahrady Čech v Litoměřicích 9. 9. 2022 (pátek) od 13,00 hod., kde budou za účasti významných osobností předána ocenění vítězným výrobcům.

 

  1. Před a po slavnostním vyhlášení soutěže zabezpečí Okresní agrární komora Most pro návštěvníky kulturní program.

 

  1. Hned po skončení slavnostního vyhlášení a předání ocenění (cca od 14,00 hod.) se pak koná tisková konference v modrém salonku za účasti médií, potravinářů a zástupců ÚK, AK ČR a dalších.

 

  1. V pavilonu „A“ ve stánku OAK Most budou po celou dobu výstavy propagovány vítězné výrobky ze soutěže, a to formou ochutnávek i přímého prodeje – zajišťuje OAK Most.

 

  1. U vítězných výrobků bude zajištěna jejich propagace na minimálně 16 akcích v Ústeckém kraji při společenských a kulturních akcích pro veřejnost.

 

Vzhledem k tomu, že jsme v této soutěži nasadili „vysokou laťku“ – ze všech krajů ČR bylo v Ústeckém kraji přihlášeno nejvíce potravinářských výrobků, které byly hodnoceny na všech úrovních velmi dobře, obracím se na Vás, abyste se do 13. ročníku soutěže Regionální potravina opět zapojili.

V souvislosti s touto soutěží Vám zajistíme širokou propagaci Vašich firem i výrobků a budeme je propagovat při všech příležitostech.

Pokud budete potřebovat, rádi Vám pomůžeme se zpracováním přihlášek a podáme další informace.

Na příjemnou a úzkou spolupráci s Vámi se těší Okresní agrární komora Most.

 

V Mostě, dne 25. 3. 2022

 

Plachá Radomíra                                –          602 741 110

Plachá Monika                                   –          724 261 978

 

AŤ SE VÁM VE VŠEM DAŘÍ !!!

 

Kontakty:

Okresní agrární komora Most

Dělnická 33, 434 01 Most

e-mail: regionalnipotravina@komoramost.cz 

webové stránky: www.kisuk.cz

datová schránka: h2dafb8

 

Přílohy:

Metodika pro udělování značky „Regionální potravina“ vč. příloh aktualizovaných formulářů

Přílohy

Náborový dopis

Náborový dopis RP ÚK 2022.pdf
Typ souboru: PDF dokument, Velikost: 72,13 kB

Metodika

03 Metodika značky Regionální potravina.pdf
Typ souboru: PDF dokument, Velikost: 1,2 MB

Avizo

Avizo RP 90x100mm USK.pdf
Typ souboru: PDF dokument, Velikost: 96,83 kB
Datum vložení: 28. 3. 2022 12:53
Datum poslední aktualizace: 6. 4. 2022 8:57
Autor: Ing. Hana Dufková

RSS output

RSS 0.91 RSS 1.0 RSS 2.0 Atom 1.0

Přihlášení k odběru zpráv

Dostávejte informace z našeho webu prostřednictvím e-mailů